LB: Osmosi

Per què l'aigua de mar no ens treu la set?

Autores de l'anàlisi: Eric, Nico i Àlex

El motiu pel qual l’aigua del mar no ens treu la set es deu a la osmosi, un procés pel qual dos cossos que tenen concentracions diferents i que estan separats per una membrana semipermeable es redirigeix l’aigua del cos menys concentrat, també nomenat hipotònic, al cos més concentrat, també nomenat hipertònic, per a que les concentracions siguin iguals.
Resultat d'imatges de osmosi

Per això quan bevem aigua del mar, com que esta molt concentrada per la sal que porta i el nostre cos esta menys concentrat, el nostra cos en canvi de guanyar aigua n’acaba perdent per això acaba sent contraproduent ja que en canvi de perdre la set n’acabes tenint més que al principi. 
A més a més a causa de l'osmosi, els ronyons només poden generar orina menys salada que l'aigua que bevem. Com a conseqüència, el cos tendeix a orinar tot el que pugui per a eliminar l'excés de sals, però en lloc d'eliminar-les, cada vegada té més, ja que l'orina que aconsegueix és sempre menys salada que l'original. Hauria d'expulsar més líquid del que es beu, la qual cosa és impossible, clar. Per això l'efecte de beure aigua salada és la deshidratació.



LB: Osmosi LB: Osmosi Reviewed by Anonymous on December 12, 2019 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.