Sal a l'olla

En quin moment hem d'afegir la sal a l'olla?

Autors: Adrià L. i Pau C.

Els tres punts clau:

  1. Si s'afegeix la sal abans que l’aigua, la sal deteriorarà la superfície del material del que està feta l’olla, per tant, no és una bona opció.
  2. Si s'afegeix la sal després d'abocar l'aigua, la sal no espatllarà el fons de l’olla.
  3. Si es posa la sal abans que l'aigua comenci a bullir, just quan ho fa o després, en realitat, resulta indiferent. Aquesta és la millor opció, sempre abans que l’aliment per tal que la sal ja s’hagi dissolt.

Tal com afirma l'expert Harold McGee en el New York Times:

“la sal dipositada en el fons d'una cassola freda pot precisar d'un temps per a dissoldre's i el contacte directe prolongat pot danyar la superfície de metall. Fora d'això, el moment exacte de tirar sal en l'aigua no produeix cap diferència”. Això sí, cal afegir la sal abans que l'aliment que pretenem cuinar, de manera que es dissolgui prèviament en l'aigua, per a això basten uns pocs segons si l'aigua ja està calenta”


S’ha estès una falsa realitat que assegura que la sal accelera l’ebullició de l’aigua.

Realment és cert però quan parlem de quantitats molt altes de sal. Per elevar el punt d’ ebullició d’ un litre d’ aigua es necessiten 58 grams de sal (NaCl).

Quan cuinem afegim una quantitat de sal que resulta insignificant per alterar el punt d’ebullició.



Fonts d’informació:

  1. https://www.elconfidencial.com/alma-corazon-vida/2015-11-05/el-agua-no-hierve-antes-si-echas-sal-y-otros-mitos-sobre-cocina-mas-falsos-que-judas_1069693/
  2. https://comeronocomer.es/con-respuesta/cuando-hay-que-anadir-la-sal-al-agua-al-cocinar-pasta-cuando-hierve-antes-nunca


Sal a l'olla Sal a l'olla Reviewed by Anonymous on February 10, 2020 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.