Hort hidropònic: Vidres polaritzats

Amb l'objectiu d'entendre millor què és la llum que necessiten les plantes i, en concret, quin tipus de llum entra a través dels vidres polaritzats, hem jugat amb dos vidres polaritzats de càmara fotogràfica.

Autores: Andrea, Júlia i Judith Mi.




Objectiu:

Saber que fa un vidre polaritzat i quan l’utilitzem, i descobrir si es pot arribar a obstruir totalment la llum sobreposant dos vidres polaritzats.


Membres de l’equip:

Andrea Valenzuela (recerca)

Júlia Billoch (manipulació dels objectes)

Judith Miralles (apunts i fotos/vidios)


Fonaments teòrics:

Què fa un vidre polaritzat? Quan l’utilitzem?

Els vidres polaritzats son laminas de vidre a les quals els apliquen un procés de polarització que consisteix en eliminar la llum que passa a través d’ells al aplicar una làmina fina feta de poliestirè resistent, d’alta qualitat i transparència òptica sobre ells. Aquest tipus de vidres s’utilitzen principalment en càmeres de fotografia, ulleres de sol, vidres de cotxes…

Podem arribar a obstruir totalment la llum sobreposant dos vidres polaritzats? Per què?

Com observareu més endavant, amb un sol vidre no es possible, però al sobreposar dos es pot aconseguir. Això és gràcies a la làmina de poliestirè que tenen els dos vidres, que al estar junts i d’una certa posició, poden obstruir totalment la llum que passa a través d’ells.


Materials:

Dos vidres polaritzats d’una càmera de fotos.



Resultats

Hem observat, que sobreposant els dos vidres d'una certa manera, podem arribar a obstruir la llum que passa i, d’aquesta manera no veure res a través d'ells. També hem descobert una manera de saber si les pantalles dels aparells electrònics tenen vidres polaritzats, ja que si posem un dels vidres al davant d’una pantalla i al girar-lo s’obstrueix la llum, significa que aquella pantalla és un vidre polaritzat.





Conclusions:

A causa de que els vidres polaritzats redueixen la quantitat de llum que passa a través d’ells gràcies a que canvien la direcció d’aquesta, hem confirmat que és possible obstruir la llum que els travessa per complet.


Fonts bibliogràfiques

https://cristalerialosal.es/vidrio-polarizado/  

https://abcpolarizacion.co/como-funciona/ 

Hort hidropònic: Vidres polaritzats Hort hidropònic: Vidres polaritzats Reviewed by Anonymous on October 16, 2020 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.