Hort hidropònic: espectroscòpia a la flama

Amb l'objectiu d'entendre millor què és la llum que necessiten les plantes i, en general, la interacció de les radiacions electromagnètiques amb la matèria, hem analitzat elements a partir de l'espectroscòpia a la flama.


Autores: Judith Ma., Cristina, Favio


1.- Objectiu

El nostre objectiu es saber que es l’espectroscòpia a la flama, entendre els diferents colors que la flama tindrà, comprendre perquè son aquets colors els que es reflectant i si depèn de cada nitrat que utilitzem.

2.- Membres de l’equip

Judith

Cristina

Fabio 

3.- Fonaments teòrics 

El que estem intentant realitzar es trencar els enllaços de les molècules dels diferents nitrats amb la flama, després els hi donem energia perquè s’excitin i els seus electrons es desplacin a diferents orbitals atòmics per després tornar al seu estat fonamental emetent llum visible.

4.- Materials

Vidre de rellotge 

Vas de precipitats 

Espàtula

Nitrat de coure

Nitrat de calci

Nitrat de potassi

Fils de nicrom

Aigua destil·lada

Bec bunsen

5.- Procediment

Primerament ens hem ficat uns guants i les bates per raons de seguretat, a continuació, hem posat el nitrat de calci en el vidre de rellotge i hem repetit la acció amb el nitrat de coure i amb el nitrat de potassi. El següent pas ha sigut mullar el fil de nicrom, prèviament preparat, en l’aigua destil·lada i seguidament arrebossar-lo en el nitrat de calci, això ho apropem al bec bunsen, encès per la professora prèviament, casi al instant es veu un canvi de color de la flama de taronja a vermell, però aquest canvi sembla perdurar per el fet de que una mica del nitrat de calci a caigut al mig de la flama.

Repetim les accions de mullar el fil de nicrom amb aigua destil·lada però aquest cop l’arrebossem amb nitrat de potassi, l’apropem al bec bunsen i ens sorprèn que la reacció es molt mes petita i rapida, ho atribuïm al fet de que el nitrat de potassi no s’adhereix be al fil de nicrom, i provem a dissoldre’l amb mes aigua destil·lada però després de nombrosos intents el resultat es pràcticament el mateix.

Per últim repetim les nostres accions un cop mes amb el nitrat de coure, i l’apropem al bec bunsen, aquest cop la reacció, flama de color verd, es molt mes visible i perdura bastant mes que l’anterior intent.

Cal remarcar que el mateix experiment va ser repetit per els nostres companys dies després, i la sal es va dissoldre amb l’aigua del ambient i la que vam utilitzar nosaltres en els fils de nicrom. Es va repetir el mateix procediment però les diferents flames i els colors eren molt mes intensos que en el nostre intent.  

6.- Resultats

Els nostres resultats son que ara ja podem respondre a la pregunta que ens fèiem inicialment sobre que era l’espectroscòpia a la flama, ja que es un procediment per identificar certs elements, per això els colors son diferents depenent de quin nitrat utilitzéssim.

Els colors de cada nitrat han sigut:

1. Nitrat de potassi →lila  


2. Nitrat de calci → vermell


3. Nitrat de coure →verd


7.- Conclusions

Les nostres conclusions son que aquest procediment ha sigut entretingut de fer i que pot ser molt útil a la hora de identificar ions i entendre millor la unitat, també ens hem donat compta de que hi ha poca informació sobre el tema i de que molta d’aquesta informació pot ser errònia.

8.- Distribució de rols i tasques

Judith → Escriure la llibreta i fer l’article.

Cristina →Manipular els objectes/productes de l’experiment. 

Fabio →Recerca online.


Hort hidropònic: espectroscòpia a la flama Hort hidropònic: espectroscòpia a la flama Reviewed by Anonymous on October 19, 2020 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.