Hort hidropònic: diferenciant els 4 experiments

 

Autores: Judith Martinez i Judith Miralles

Posarem exactament els mateixos nutrients en cada un dels 4 horts? O modificarem les dissolucions per tal d'estudiar-ne els efectes? Mirem-ho....


Conceptes previs

Àcid boric: El bor és essencial per al creixement normal de les plantes, ja que promou la divisió apropiada de les cèl·lules, l'elongació de cèl·lules, la força de la paret cel·lular, la pol·linització, floració, producció de les llavors i la trasladació de sucre. Els símptomes de la deficiència de bor inclouen: Formació inhabitada de gemmes florals, brots secs, entrenusos curts, deformacions, baixa viabilitat del pol·len i desenvolupament de llavors.


Ph: -4 ens indica que la planta agafarà mes ferro (en excés) i el color de les fulles serà mes groguenc.


Clorur de magnesi: No obstant això, recentment hem descobert que la fertilització amb clorur confereix unes funcions beneficioses per a les plantes, quan el clorur s'acumula en full a nivells típics d'un macronutrient. Entre els efectes positius destaquen l'estimulació del creixement, més rendiment fotosintètic, menor despesa d'aigua gràcies a un consum més eficient i una major resistència a sequera. A més, la fertilització amb clorur millora l'eficiència en l'ús del nitrogen i redueix l'acumulació de nitrat en fulla. El magnesi té mobilitat a les plantes, així que els símptomes de la seva deficiència apareixen primer a les fulles més velles: es tornen grogues amb venes verdes (i. E., Clorosis intervenal). Encara que en general la disponibilitat del magnesi per ser absorbit per les plantes no resulta afectada significativament pel pH dels substrats per a cultiu sense sòl, si augmenta a mesura que aquest s'incrementa. La deficiència de magnesi sovint és provocada per la manca d'aplicació, però també pot ser induïda si hi ha alts nivells de calci, de potassi o de sodi en el substrat.


Quelat de ferro: Dit d'una altra manera, no és més que el engroguiment de les fulles causat per una deficiència de ferro.




Decisió final:


Contenidor 1:

Dissolucions= A + B + C
PH= 6 - 6,5
Hipòtesis= Tot anirà bé 


Contenidor 2:

Dissolucions= A + B + C
PH= 6 - 6,5
Hipòtesis= Tot anirà bé


Contenidor 3:

Dissolucions= A + B + C
PH= 4 - 4,5
Hipòtesis= La planta patirà un canvi de color a les fulles degut a que la baixada del pH provocarà una sobredosis de quelat de ferro.


Contenidor 4:

Dissolucions= A + C + (-½ B)
PH= 6 - 6,5
Hipòtesis= El creixement de la planta es veurà afectat i veurem petites deformacions degut a la manca d'àcid bòric, a mes podrem observar un canvi de color a les fulles degut a la falta de clorur de magnesi.
Hort hidropònic: diferenciant els 4 experiments Hort hidropònic: diferenciant els 4 experiments Reviewed by Anonymous on November 01, 2020 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.