L'aigua és conductora?


 Avui a Química de 1r de Batxillerat hem muntat un circuit elèctric i hem intentat tancar-lo primer amb aigua destil·lada i després amb una dissolució d'aigua amb sal. De fet, hem aprofitat per calcular aproximadament la concentració de sal en la dissolució (uns 2.5 g de sal en 60 mL d'aigua) que ens ha donat 0.713 M.

Hem observat com amb l'aigua destil·lada el circuit no està tancat i el LED no s'encén. En canvi, quan tenim la sal dissolta, el LED s'encén.

Per què?

Les explicacions dels 3 grups han sigut:


Paula-Ares-Mireia

L’aigua destil·lada es un enllaç covalent el qual fa que aquesta no sigui conductora. Després si juntem la sal formem un enllaç irònic dissolt amb un covalent i això fa que sigui conductor fent que la bombeta s’ensengui.






Inés-Roger-Nikita

Amb l'aigua destilada sola no pasa la corrent, però al juntar-ho amb l'aigua si.

Això succeeix perquè el NaCl es un enllaç iònic, en sòlid la sal no condueix la electricitat, però en una dissolució si, perquè la gran mobilitat dels ions explica que puguin conduir fàcilment el corrent elèctric.




Marta-Laia-Alba-Martina: 

L'aigua destil·lada és aigua pura i és un enllaç covalent (H2O) i per tant no és conductora i és per això que la bombeta no s'encén. En canvi quan hi afegim sal (NaCl), hi ha un enllaç iònic i per tant al dissoldre un enllaç iònic en un covalent, es converteix en una dissolució conductora i és per això que la bombeta s'encén.



L'aigua és conductora? L'aigua és conductora? Reviewed by Anonymous on November 05, 2021 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.