SCIENCELAB

ScienceLab és un espai interdisciplinari del Batxillerat científic de Prat Educació des d'on realitzem diferents projectes al llarg de l'any per respondre a preguntes del nostre dia a dia. Estem #tocatsperlaciencia

ScienceLab és un espai interdisciplinari del departament de ciències de Prat Educació, on podràs seguir la feina i els projectes que es fan durant l'etapa de Batxillerat. Durant tot el curs treballarem en tres projectes principals on realitzarem pràctiques de química, biologia, física, dibuix tècnic i matemàtiques.

Els tres projectes són els següents:
 • L'aiguaTreballarem amb totes les qualitats que té un dels compostos químics més importants de la Terra, ja que l'aigua és energia, és vida, és llum. Buscarem noves maneres d'obtenir energia i entendrem conceptes com el vapor, l'arc de Sant Martí o per què no ens treu la set l'aigua del mar.

  Projecte acabat! hem fet un pòster divulgatiu per tots els nostres companys i companyes de Batxillerat. Us agrada?


 • Menú sostenibleRealitzarem un menú take away que sigui saludable i sostenible. Per això treballarem amb el disseny de la safata i dels materials, on les seves qualitats físiques i químiques seran importants. També haurem de conèixer els lípids, els glúcids i les proteïnes per saber què cal menjar en cada àpat.
  Al llarg d'aquest projecte tenim la sort de comptar amb el suport de Keithen E. Sepharts, estudiant del MIT (Massachusetts Institute of Technology) que ha vingut a fer una estada d'un mes a Prat Educació en el marc del programa MIT-SPAIN.
  • Hort hidropònic: Aquí dissenyarem i construirem un hort hidropònic. Haurem d'entendre com funciona el metabolisme de les plantes i quines necessitats de minerals, aigua i llum necessiten. Haurem de dissenyar l'hort per fer-lo de manera senzilla però pràctica i ecològica, i per això necessitarem saber com són els materials i les resistències que tenen al medi ambient. Degut a la situació d'excepcionalitat actual deguda al COVID-19 hem aplaçat aquest projecte, però no hem parat!! segueix-nos
  A més, en aquest blog podeu trobar altres experiències de ScienceLab i tots els projectes que vam fer durant el curs 2018-2019.

  ... i no deixeu de mirar les activitats que hem fet duran la Setmana de la Ciència!

  Tot això amb l'objectiu d'ensenyar la part més pràctica de la ciència al nostre alumnat i fer veure que la ciència i el progrès només és possible amb un treball en equip, creatiu i interdisciplinari.


  Ja que a Prat Educació estem #tocatsperlaciencia.  Departament de ciències de Prat Educació.
  Comments

  Popular posts from this blog

  LQ2: aigua a les fulles

  LQ3: roba seca

  Objectius de desenvolupament sostenible