Setmana de la ciència 2019

Com cada any, a Prat Educació, celebrem la Setmana de la Ciència. Enguany l'hem fet del 11 al 15 de novembre.
Al llarg d'aquesta setmana TOT l'alumnat de primer ha pogut participar d'activitats científiques on la component més humana pren una rellevància especial. La ciència amb i per la societat!

A Prat Educació estem #tocatsperlaciencia

DILLUNS 11: Els grans reptes de la ONU per un món sostenible

Coneixes els 17 objectius per un desenvolupament sostenible de la ONU? Per què encara estem tan lluny d’aconseguir-los? Quins prioritzaries? Quin preu caldrà pagar per aconseguir-los? Aquestes i altres qüestions les hem analitzat en aquest taller en format convenció de la ONU.


DIMARTS 12 i DIJOUS 14: Hands on amb la Nanociència

En aquest taller hem portat a terme experiments relacionats amb la nanociència i la nanotecnologia. Hem analitzat com s’incorporen els principis actius en els nostres xampús, com un refresc pot mantenir les seves propietats antioxidants, com aconseguim teixits impermeables i què significa que un material tingui memòria.


DIMECRES 13: Taller de disseny sonor i digital a càrrec de ENTI-UB

Com es dissenyen les músiques que escoltem en els videojocs? Quines tècniques amaguen? En aquest taller hem pogut crear efectes sonors per la seva sincronització amb un suport digital com un vídeo o un videojoc. Totes aquestes activitats les hem fet de la mà de ENTI Sound, de l’Escola de Noves Tecnologies Interactives (ENTI) adscrita a la Universitat de Barcelona.

El so del vídeo adjunt l'hem fet nosaltres!


DIVENDRES 14: Restauració: art o ciència? Amb Núria Jutglar

La restauradora Núria Jutglar ens ha explicat en què consisteix la seva professió i com l’art i la ciència es fonen per recuperar la nostra història. Aquesta conferència interdisciplinària ens ha obert la ment a un nou món on ciència, art i humanitat estan completament integrats.


Setmana de la ciència 2019 Setmana de la ciència 2019 Reviewed by Elisabet Mas de les Valls on December 03, 2019 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.