Setmana de la ciència 2020

Com cada any, a Prat Educació, celebrem la Setmana de la Ciència. L'objectiu és apropar la ciència i la tecnologia al nostre dia a dia, sempre des d'un punt de vista crític i amb una mirada social.


Aquest curs 2020-2021, tot i les incerteses provocades per la pandèmia, hem decidit esforçar-nos més que mai i omplir-nos d'oportunitats per gaudir i aprendre.

Activitats:
  • 2-4 de novembre: Semana Internacional de la Ciencia, el Arte y el Deporte, organitzat per Dante-Hölters, d'Argentina.
  • 16 de novembre: Taller de videojocs, per ENTI.
  • 17 de novembre: La nostra petjada a Collserola.
  • 18 de novembre: L'Enginy (in)visible, per Núria Salan.
  • 18 de novembre: Primera edició del Congrés de Química.
  • 19 de novembre: Innovació i emprenedoria, per Georgina Comas.
  • 19 de novembre: Disseny 3D, per ENTI.

A Prat Educació estem #tocatsperlaciencia


2-4 de novembre: participem a la Semana Internacional

Enguany participem a un congrés internacionalSemana Internacional de la Ciencia, el Arte y el Deporte, organitzat pel polo Dante-Hölters (Argentina). 
L'alumnat del científic de 1r de Batxillerat ha preparat un vídeo explicant el projecte de l'Hort Hidropònic


DILLUNS 16/11: Taller de videojocs, per ENTI

Hem realitzat un taller de programació i disseny de videojocs a càrrec d'Enti-UB. Hem pogut comprovar de primera ma les diferents opcions i sortides d'aquesta branca i que necessiten gent de totes les disciplines.


DIMARTS 17/11: La nostra petjada a Collserola

Hem fet un voluntariat per la neteja de la serralada de Collserola. En poques hores el nostre equip d'alumnes ha recollit més de 200kg de brossa! Que hem classificat i triat per poder reciclar. Prenem consciència amb la pràctica i veient la realitat.
Hem aprofitat per estudiar els plàstics, les diferents tipologies i efectes mediambientals.DIMECRES 18/11: L'Enginy (in)visible, per Núria Salan

Núria Salan és doctora en ciència dels materials i enginyeria metal·lúrgica, professora de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i l'actual presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia (SCT), la filial tècnica de l'Institut d'Estudis Catalans.
Ens ha explicat, des d'un punt de vista crític i amè, com la història ha invisibilitzat la contribució de les dones en el món de la ciència i l'enginyeria.
El tema ha portat molt debat entre l'alumnat. Seguirem estudiant el tema!DIMECRES 18/11: I Congrés de Química 2020-2021

Iniciem el cicle de congressos química de 2n de Batxillerat. Espectaculars pòsters i molt bones presentacions en un ambient relaxat i ple de preguntes. 

DIJOUS 19/11: Innovació i emprenedoria, per Georgina Comas.

Georgina Comas, de la Fundació Comas, és Ceo a l’empresa TM COMAS, una dóna emprenedora i amb visió de futur.
Ens ha parlat de la seva trajectòria professional, passant de la Química a l'Enginyeria, després a Administració i Direcció d'Empreses i finalment al Coaching i la gestió d'equips, a part de crear una família. És l'evidència que la passió mou muntanyes!


DIJOUS 19/11: Disseny 3D, per ENTI.

Avui hem pogut experimentar amb la fotogrametria, mitjançant un conjunt de fotografies i l'ús d'un programa vectorial. Hem descobert que qualsevol element real pot ser reproduït de forma virtual, tant per plànols 2D com per programes en 3D!Setmana de la ciència 2020 Setmana de la ciència 2020 Reviewed by Elisabet Mas de les Valls on April 11, 2022 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.