STEAMFUL-ITALY

                    


La primera mobilitat internacional d'alumnat dins el projecte STEAMFUL ha estat a Campobasso, Itàlia, del 25 al 29 d'octubre de 2021.

La temàtica va girar al voltant del repte europeu: El canvi climàtic. Què podem aportar per combatre'l o, com a mínim, reduir-ne els efectes? Fins a quin punt estem disposats i disposades a modificar els nostres hàbits?

Tots els equips vam arribar diumenge i vam ser rebuts per alumnes italianes a la porta de l'hotel. Tothom s'ha allotjat al mateix hotel, així que realment hem conviscut molt!

Les activitats de dilluns van tenir com a objectiu conèixer tots els membres de l'equip internacional, les seves escoles i les seves ciutats. Aquesta és la presentació feta per l'alumnat de Prat Educació


Dimarts vam presentar els efectes del canvi climàtic ja visibles a Catalunya i la normativa ambietal. També vam explicar el projecte de l'hort hidropònic que vam fer l'any passat i alguna de les infografies on explicàvem els beneficis mediambientals i de sostenibilitat que s'obtenen a l'instal·lar horts hidropònics a les nostres ciutats.

A la tarda, el nostre equip i l'equip portuguès vam anar a fer una visita a Térmoli, a la Mar Adriàtica. Allà ens vam dividir en grups internacionals i vam preparar una història a partir de 6-10 fotografies:

El cor de la mobilitat va ser el Hackaton, que va tenir lloc dimecres i dijous. Un Hackaton és una competició per resoldre un repte normalment de l'àmbit tecnològic. El nostre repte va ser: Disseny d'una escola verda. Vam tenir la gran sort de poder fer tota la feina al museu Sannític de Campobasso. Ens vam distribuir per les diferents sales així que vam estar rodejats i rodejades d'objectes arqueològics de la cultura Samnita. 

L'alumnat es va distribuir en 5 grups, amb un membre de cada país. Cada grup tenia assignat un mentor o mentora, és a dir, un alumne/a amb experiència prèvia en Hackatons.Un cop acabats els treballs, cada equip va presentar la seva proposta davant d'un tribunal format pel professorat de la mobilitat (12 persones). L'equip guanyador va proposar accions molt viables, senzilles i significatives.

En acabat, un arqueòleg ens va fer una visita guiada pel museu.


Divendres va ser un dia de desconexió i contacte amb la naturalesa, tot passejant per Altilia, antigament anomenat Saepinum, una ciutat Samnita. Les alumnes italianes ens van fer una visita guiada i vam acabant fent teatre en el propi teatre de la ciutat! 

STEAMFUL-ITALY STEAMFUL-ITALY Reviewed by Elisabet Mas de les Valls on October 25, 2021 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.