LF: hidràulica

Com podem aprofitar la força de l’aigua i transformar-la en energia?


1. Quines energies renovables coneixes relacionades amb l’aigua?

- Preses hidràuliques
- Turbines mareomotrius
- Molins de agua
Artem i Víctor

2. Com s’aprofiten energèticament la força de l’aigua? 

Es pot aprofitar l’energia mecànica del moviment d’aigua en corrents horitzontals o també en caigudes de l’aigua en vertical. El moviment de l’aigua mou pales d’una roda o d’una turbina. Les turbines transformen l’energía mecànica de l’aigua (en moviment), que es energia elèctrica.
Nerea i Carmen

3. Descriu un exemple d’energia mecànica i un altre d’energia hidroelèctrica, obtinguda a partir de la força de l’aigua.

Mecanica: Els molins antics que estaven situats  les lleres del riu per accionar una premsa o mecanisme .
Hidroelèctrica: Les centrals hidroelèctriques utilitzen la energia de l'aigua que cau desde una alçada per accionar una turbina que generaria  energia elèctrica.
Quique i Arnau

4. En països amb pluges torrencials, es podria aprofitar la força que porta l’aigua, per produir energia?

A Madrid, España actualment s’ aprofita la energia mecànica de les gotes de la pluja.
Connectant un nano generador transparent a una cèl·lula solar de silici, un nou dispositiu recull energia solar en condicions assolellades i mecànica de la caiguda de gotes de pluja si està ennuvolat.
Ja s'aconsegueix energia de les gotes de pluja
El dispositiu híbrid consisteix en una cèl·lula solar de silici convencional i un nano generador triboeléctric que converteix l'energia mecànica de les gotes de pluja en electricitat. Encara que recerques prèvies han demostrat que aquests dos tipus de dispositius es poden connectar amb un cable addicional, en el nou disseny, la cèl·lula solar i la s'integren en compartir un elèctrode mutu.
Pau C. i Pau S.

5. En països amb rius que porten grans caudals, com es pot aprofitar la força de l’aigua per produir energia?

Sí que es podria aprofitar, gracies a les preses es poden aprofitar els rius de gran caudal per fer energia.
Èric i Àlex

6. En països prop del mar, com es pot aprofitar la força de les ones per produir energia?

Es pot aprofitar a través de turbines, funciona d’aquesta manera: quan arriba l’onada, l’aigua entra a la càmera i comprimeix l’aire al seu interior, que surt a pressió per l’orifici superior. Això impulsa la turbina, i fa girar l’alternador que produeix energia elèctrica. Quan l’ona es retira, succiona aire a través del mateix orifici i torna a impulsar la turbina generant novament energía elèctrica. També podem obtenir energia a través de plaques col·locades sota l’aigua que segueixen el moviment natural de l’aigua, com per exemple les plaques WaveRoller. 
Marta i Maria

7. A Catalunya en quines zones es produeix més energia hidroelèctrica? Perquè?

Als Pirineus i Prepirineus. Degut a que son zones de molta altitud per on hi ha molta pendent i el caudal dels rius és molt fort i ràpid ja que és on es formen i on més aigua cau. 
Enric i Adrià

8. I a nivell mundial, on es produeix més energia hidroelèctrica? Perquè?

A nivell mundial on més energia hidroelèctrica es produeix és a la Xina, a Brasil, Paraguai, a Estats Units, Canadà i Rússia. A la Xina hi ha diferents centrals hidroelèctriques, però hi ha una que és la més gran del món (mesura 2,3 km d’amplada i 185 m de llargada). Per condicions climatològiques i del medi. 
Marta i Maria

9. Podem millorar o crear noves energies renovables relacionades amb l’aigua? Comenta les teves idees.

Pensem que si es podra crear noves formes d'aprofitar l’aigua ja que els humans contínuament estem creant noves tecnologies. Com per exemple posar turbines a les tuberies d’aigua de la ciutat com pots ser la de fonts públiques per generar energia que es podria utilitzar per il·luminar carrers.    
Quique i Arnau

10. En l’àmbit de l’habitatge, podríem aprofitar d’alguna manera la força de l’aigua per produir energia?

Tenim l’idea d’instal·lar un aparell a les tuberies de les dutxes, rentadora i altres aparells domèstics, que gràcies al moviment de l’aigua, que mou pales d’una roda o d’una turbina, transformin l’energia mecànica de l’aigua (en moviment), en energia elèctrica.
Nerea i Carmen

Altres idees són:

11. Quin rendiment té l’aprofitament de la força de l’aigua en quan a producció d’energia?

Microturbines: en funció de la potència que poden generar el caudal ha de ser de 35-500 l/s a una altura 5 a 30 m.c.a què ens dóna un valor energètic màxim de 100 Kw 
Picoturbines: en funció de la potència que poden generar el caudal ha de ser de 35-130 l/s a una altura 5 a 30 m.c.a què ens dóna un valor energètic màxim de 5.000 W i com a alternativa si tenim més altura de 3--15 m.c.al caudal ha de ser de 5 l/s 
Enric i Adrià










LF: hidràulica LF: hidràulica Reviewed by Anonymous on December 16, 2019 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.