Vidres polaritzats

 Autores: Ares, Favio, Alba


OBJECTIU:

Els vidres polaritzats. El nostre objectiu és descubrir la funció dels vidres polaritzats experimentant amb ells. Les seves funcions, com l’utilitzem dia a dia, que ens permeten fer aquests vidres … 

EXPERIMENT:

Els vidres polaritzats. 
  1. Ens van donar uns vidres polaritzats els quals no sabiem com funcionen i vam haver de començar a experimentar.
  2. Al principi vem mirar la forma del vidre i com era de gruixut i vem observar alguna cosa per la classe a través d’ell, ens va semblar que desde el vidre es veia millor. 
  3. Després amb els dos vidres per separat, vem observar imatges a través del projector i mirant a través dels vidres polaritzats.
  4. Vem mirar imatges de tot tipus de paisatges, d’animals… i en un paisatge que era molt il·luminat ens va sorprendre la manera en la que ho veiem desde el vidre polaritzat, era una imatge borrosa i molt incòmode de veure ja que tenia molta llum i molestava.
  5. I ens vam donar compte que el vidre el que feia era enfusquir la foto i que no ens fem mal als ulls al veure'la. 
  6. I per últim vam ajuntar els dos vidres i vam veure que si els colocaves d’una manera concreta no es venia res no deixava passar la llum, es veia negre.

EXPLICACIÓ DEL FENOMEN:

QUÈ FA UN VIDRE POLARITZAT?

Els vidres polaritzats son làmines de vidre a les quals els hi afegim un procés de polarització que fa que aquests obstrueixin la llum que vol pasar a través. Això és degut a que la llum no polaritzada es mou en moltes direccions i els vidres polaritzadors només deixen passar una part de la llum, la que es mou en tan sols una de les direccions. Obtenint com a resultat llum polaritzada.

[1]

QUAN L’UTILITZEM?

L’utilitzem per situacions en que no volen que la llum traspassi o ens molesti, quan per exemple el vidre d’un cotxe, al conduir per poder veure la carretera bé sense que ens facin mal els ulls per culpa del sol i no tinguem una accident és necessari que els vidres siguin polaritzats. O també per exemple amb les ulleres de sol que la gent se les fica perquè el sol no li molesti i això gràcies a que tenen vidres polaritzats.


 [3]      [2]


PODEM ARRIBAR A OBSTRUIR TOTALMENT LA LLUM SOBREPOSANT DOS VIDRES POLARITZATS?  

Amb un sol vidre polaritzat no podem arribar a abstruir totalment la llum pero si sobreposes dos vidres ho aconseguirem, com podem observar a les imatges. Si els ajuntem d’una manera concreta ens queda un fons negre que no deixa atravesar res de llum.


   







BIBLIOGRAFIA:



[2] Optica Universitaria







Vidres polaritzats Vidres polaritzats Reviewed by Anonymous on October 13, 2021 Rating: 5

No comments:

Follow Us

Powered by Blogger.